Najbrža jesenja čorba sa Tik toka zapalila Srbiju: Gotova za 15, domaćice se utrkuju koja će pre da je skuva
Čorba, Foto: Printscreen/youtube/ Moja mala kuhinja

savršenstvo

Najbrža jesenja čorba sa Tik toka zapalila Srbiju: Gotova za 15, domaćice se utrkuju koja će pre da je skuva

Ona je podelila recept za čorbu od brokolija i čedar sira, posuta hrskavim komadićima slanine i serviran sa prepečenim hlebom namazanim puterom, koju su svi ocenili kao "savršenstvo".

Objavljeno:

Kuvarica sa tiktoka@cookvithauds zahvaljujući svom 15-minutnom receptu prikupila je čak 14,5 miliona pregleda.

Ona je podelila recept za čorbu od brokolija i čedar sira, posuta hrskavim komadićima slanine i serviran sa prepečenim hlebom namazanim puterom, koju su svi ocenili kao "savršenstvo".

Sastojci:

Čorba
Čorbafoto: Tamara Martinková / Ifood SM / Profimedia

Jedan luk

Pet do šest čena belog luka

Maslinovo ulje

Tri kašike putera

So

Biber

Crni i beli luk u prahu

1/4 šolje brašna

Četiri šolje pilećeg bujona

1/2 šolje mleka sa smanjenom masnoćom

1/2 šolje pavlake za kuvanje

Dve šolje čedar sira

Brokoli

Iseckana šargarepa

Slanina

Prepečeni francuski hleb namazan puterom

Priprema:

Kuvarica je na društvenim mrežama započela svoju čorbu seckanjem luka i belog luka. Potom je sitno iseckala brokoli.

Zatim je stavila maslinovo ulje u tiganj, kao i tri kašike putera. Kada se sve zagrejalo, dodala je iseckani luk, biber, luk i beli luk u prahu i so. Pomešala je sve i ostavila da povrće malo porumeni pre nego što je dodala i beli luk u tiganj.

Nakon toga sipala je brašno i mešala dok se nije formirala gusta pasta. Usput, dok mešate, dodajete i pileći bujon, zatim sve poklopite i ostavite da se kuva nekoliko minuta.

Vreme je da se dospe mleko i šolja čedar sira. Sve dobro promešajte, pa potom dodajte i drugu šolju sira, i dodatno posolite i pobiberite.

Sve dobro promešajte i ubacite seckani brokoli i šargarepu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.

Za to vreme u posebnom tiganju propržite slaninu.

Kada je čorba gotova, servirajte u dve činije srednje veličine i na vrh pospite još malo sira i sitno seckane komadiće pržene slanine.

Namažite tostirani baget sa malo putera i umačite ga u divnu čorbu dok uživate u toplini ovog jela.

02:55

ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK!

(Espreso/Ona/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.